Objavljeno: 08.04.2013

Integriranom knjižničnom sustavu Buki pridružio se i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Fakultet djeluje u tri odsjeka koja su smještena na tri lokacije. Čine ga Središnjica u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu i Odsjek u Petrinji, a na svakoj od navedenih lokacija dostupna je i knjižnica.

Knjižnicu Odsjeka u Petrinji Stručno-izvršni tim integriranog knjižničnog sustava Buki posjetio je 30. siječnja 2013. godine. U posjeti su bili savjetnica za visokoškolske knjižnice u Zavodu za knjižničarstvo NSK Zagorka Majstorović, redaktorica baze Elza Erdelji, ključni knjižničar Igor Baj i sistemski knjižničar/administrator Marko Orešković. Tom je prilikom na računala djelatnika instaliran Aleph, a održana je i inicijalna edukacija za rad u modulima Katalogizacije i Cirkulacije.

Knjižnicu središnjice u Zagrebu Stručno izvršni tim je posjetio 4. veljače 2013. godine. U posjeti su bili sistemski knjižničar/administrator Marko Orešković koji je instalirao klijent Aleph, redaktorica baze Elza Erdelji koja je održala inicijalnu edukaciju za rad u modulu Katalogizacije i ključni knjižničar Igor Baj koji je održao inicijalnu edukaciju za rad u modulu Cirkulacije.

U planu je skori posjet knjižnici Odsjeka u Čakovcu.

Sve knjižnice zainteresirane za pristupanje Integriranom knjižničnom sustavu više informacija mogu zatražiti elektroničkom poštom putem e-adrese SIT@nsk.hr .