Objavljeno: 21.12.2022

U nedjelju, 1. siječnja 2023. godine zbog prelaska na euro i promjene valute u integriranome knjižničnome sustavu povremeno će dolaziti do kratkotrajnih prekida u radu kataloga.

 

 

Izrada sigurnosne produkcijske kopije započet će u 1 sat iza ponoći u predviđenom trajanju od 180 minuta. Provođenje sistemskih izmjena započet će u 7 sati, a završetak je predviđen do 15 sati. Uslijed navedenih aktivnosti na integriranome knjižničnome sustavu povremeno će dolaziti do kratkotrajnih prekida u radu Alepha, kataloga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te mrežnog kataloga članica visokoškolskih i znanstvenih knjižnica Republike Hrvatske kojeg čine knjižnice 35 ustanova (44 knjižnice) iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

U navedenim razdobljima neće biti moguća niti prijava u grafičko korisničko sučelje produkcijske baze Alepha putem kojeg se pristupa Modulu Nabava/Serijske publikacije, Modulu Katalogizacija te Modulu Cirkulacija pa molimo da svoje aktivnosti planirate u skladu s ovom obavijesti.

Detaljnije informacije o provedenim aktivnostima i sistemskim promjenama vezanim za promjenu valute u integriranom knjižničnom sustavu zbog uvođenja eura knjižnice će dobiti elektroničkom poštom, a eventualna pitanja uobičajeno mogu se postaviti putem Sustava za podršku.