Knjižnica Instituta za fiziku

Web stranica

Katalog

Adresa:

Bijenička 46, 10000 Zagreb

Kontakt:

Email: knjiznica@ifs.hr 

Tel: 01/4698-810

Fax: 01/4698-889

Radno vrijeme:

09-17h

Djelatnici:

Dijana Đuran, dipl. knjižničar

O knjižnici:

Knjižnica Instituta za fiziku otvorena je znanstvena (specijalna) knjižnica koja pokriva područja fizike, kao što su fizika čvrstog stanja, fizika površina, statistička fizika, biološka fizika, atomska i molekularna fizika, optička fizika i fizika plazme.

Knjižnica postoji od samog osnivanja Instituta za fiziku – 1960.

Smještena je u prvom krilu Instituta za fiziku i prostire se kroz četiri odvojene prostorije. Prostorija koja vrši funkciju čitaonice opremljena je jednim računalom sa spojem na internet,  Wi-Fi vezom dostupnom za korisnike i klima uređajem.

Namijenjena je prije svega znanstveno-istraživačkom osoblju Instituta, ali je otvorena i za sve djelatnike hrvatskih sveučilišta i drugih instituta, studente i druge potencijalne korisnike.

Prateći dostignuća na području tehnologije, informacijskih znanosti i bibliotekarstva, nastoji zadovoljiti informacijske potrebe svojih korisnika i pružiti im relevantne informacije u što kraćem periodu. Njezina je temeljna zadaća osigurati pristup knjižničnoj građi i znanstvenim i stručnim informacijama koje zadovoljavaju potrebe korisnika te pružiti potporu istraživačkim i stručnim djelatnostima. Pritom surađuje s drugim knjižnicama i ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu radi učinkovitijeg djelovanja, međuknjižnične posudbe i razmjene knjižnične građe, razmjene iskustava i sl.

Fond Knjižnice IF-a obuhvaća oko 5000 naslova knjiga, časopise te diplomske, magistarske i doktorske radove. Knjige su klasificirane prema Međunarodnoj klasifikaciji za fiziku INSPEC Classification u pet sekcija: A – fizika B – elektrotehnika i elektronika C – kompjutori i kontrola D – informacijska tehnologija E – izradbeni i proizvodni inženjering.

Izvor

 

Kako do nas: