Sveučilišna knjižnica Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Web stranica 

Katalog

Adresa:

Ilica 242, ulaz iz Domobranske bb, 2. kat lijevo

Kontakt:

Email: knjiznica@unicath.hr

Tel: 01/370-6678

Fax: 01/370-6601

Radno vrijeme:

Posudba / povrat građe:

ponedjeljak – četvrtak: 8:00 – 19:00 sati

petak: 8:00 – 17:00 sati

Čitaonice:

Čitaonice s računalima otvorene su od 8:00 do 20:00 sati

Djelatnici:

mr. sc. Tomislav Murati, knjižničarski savjetnik, voditelj

Maja Štignjedec, prof., dipl. knjižničar

Sanja Gašparović, dipl. knjižničar

O knjižnici:

Naša je osnovna misija osiguravati pristup literaturi i informacijskim izvorima za potrebe izvođenja i praćenja nastavnih programa Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Fondove oblikujemo uravnoteženo – poštivanjem opće referentne informacijske zadaće sveučilišnih knjižnica, ali i zadovoljavanjem nastavnih planova i programa sadašnjih sveučilišnih sastavnica: Studijskih odjela za povijest, za sociologiju, za psihologiju, za komunikologiju, za sestrinstvo te Samostalne katedre za teologiju

Važnim dijelom naše misije smatramo i edukaciju studenata za ovladavanje informacijskom i akademskom pismenošću te ćemo tome prilagođavati i naše digitalne sadržaje.

Viziju razvoja gradimo i na zadovoljavanju ukupnih intelektualnih i duhovnih potreba sveučilišne zajednice, posebice vlastite, ali i šire akademske. Stoga ćemo te potrebe – osim izgradnjom fizičkih fondova – na poseban način pratiti, usmjeravati i poticati digitalnim sadržajima: njihovim istraživanjem, stvaranjem, vrednovanjem i upućivanjem na njih.

Izvor

Kako do nas: