Knjižnica Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

Web stranica

Katalog

Adresa:

Svetošimunska cesta 25, p.p. 422, 10002 Zagreb

Kontakt:

Tel: 01/2352-555

Email: knjiznica@sumfak.hr

Radno vrijeme:

Pon- pet: 8 – 16 h; čitaonica: cijeli dan

Djelatnici:

Marisstella Octek, prof. dipl. knjižničarka, voditeljica

Tajana Meštrović, mag. bibl.

O knjižnici:

Fond knjižnice bogat je udžbenicima, časopisima, doktorskim, magistarskim, specijalističkim i diplomskim radovima iz područja šumarstva i drvne tehnologije te sadrži referentnu (priručnu) zbirku i stručnu literaturu na stranim jezicima. Najstarije knjige u posjedu Knjižnice su iz druge pol. 18. stoljeća.

Osim toga fond sadrži i znanstvene knjige autora znanstvenika Fakulteta koje su predstavljene u CROSBI te predstavljene i pohranjene u NSK.

Sva godišta znanstvenih i stručnih časopisa šumarske i drvnotehnološke znanosti predstavljeni su i dostupni putem portala HRČAK.

Najbrojniji korisnici knjižnice danas su studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije kojima se osim posudbe studijske literature priređuju i pružaju informacije, a omogućen im je i samostalan rad na računalu. U svrhu unapređivanja nastavnog i znanstveno-istraživačkog rada na Šumarskom fakultetu Knjižnici se nabavljaju stručna literatura, referentna literatura, znanstveni i stručni časopisi, građa na elektroničkom mediju te pristup relevantnim bazama podataka.

Kako do nas: