Objavljeno: 18.04.2013

Stručno izvršni tim integriranog knjižničnog sustava Buki na poziv voditeljice knjižnice Tee Jerić-Zanini posjetio je 22. ožujka 2013. knjižnicu Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

adu Ključni knjižničar Igor Baj demonstrirao je rješenja sustava i procese rada u modulu Cirkulacije, a prema specifičnostima knjižnice i njenih korisnika definirane su i postavke posudbe. Sistemski knjižničari Marko Orešković i Boris Rončević su instalirali klijent Aleph na dodatno računalo djelatnika, prilagodili lokalne postavke za slanje elektroničke pošte iz klijenta Aleph te sudjelovali u definiranju postavki posudbe koje je potrebno sistemski postaviti za knjižnicu.

Tom je prilikom voditeljica Tea Jerić-Zanini Stručno izvršnom timu pokazala i bogatu građu koju knjižnica posjeduje, istaknuvši vrijednost zbirke Josip Štajner koja je poklonjena knjižnici. Uz to knjižnica prikuplja i katalogizira vrijednu građu svojih studenata i djelatnika koja je osim knjižne građe i audio ili vizualna građa. Akademija dramske umjetnosti ima i svoju knjižaru, koju također vodi knjižničarka Tea Jerić-Zanini, a koja u svojoj ponudi ima različita izdanja prvenstveno namijenjena studentima Akademije, ali i svima zainteresiranima za navedeno područje umjetnosti.
 
galerija-adu
 
Sve članice sustava zainteresirane za posjet Stručno-izvršnog tima za IKS, zahtjev mogu uputiti na elektroničku adresu SIT@nsk.hr