Objavljeno: 13.11.2012

Stručno-izvršni tim integriranog knjižničnog sustava Buki odazvao se na poziv Sveučilišne knjižnice Hrvatskog katoličkog sveučilišta te je organiziran posjet 8. studenog 2012. godine.

Knjižnica koristi Aleph, do sada su radili u modulu katalogizacije (uglavnom preuzimali zapise iz NSK), ali s namjerom informatiziranja cjelokupnog poslovanja. Viziju razvoja knjižnice prezentirao je voditelj knjižnice Tomislav Murati, a knjižničarka Maja Štignjedec pojasnila je trenutni način rada knjižnice za korisnike.
Ključni knjižničar Igor Baj odgovorio je na pitanja oko organiziranja posudbe i ponudio rješenja primjenjiva za rad s korisnicima. Provjerio je opremu na pultu za rad s korisnicima i postavke u modulu cirkulacije. Trenutno Integrirani knjižnični sustav preuzima podatke o studentima iz ISVU baze i moguće je za upis korisnika koristiti X-ice (identifikacijske kartice studenata). Upozoreno je da takav način registracije nužno zahtjeva opremu za čitanje magnetske kartice.
Redaktorica baza Elza Erdelji pokazala je kroz Aleph klijent izradu zapisa o posjedovanju i zapisa o primjerku. Za potrebe katalogizacije dogovorena je izrada predložaka za izradu zapisa što će ubrzati postupak same izrade vlastitih zapisa. Razmatrana su rješenja za označavanje građe i smještaj na policama.
Sistemski knjižničar Boris Rončević provjerio je postavke Aleph klijenta i dodijelio potrebne ovlasti za rad u modulu Cirkulacije.

Dogovoreno je kako će se dodatno testirati oprema i educirati osoblje za cirkulaciju kad Knjižnica unese za to potrebnu građu ukoliko Upute za rad u modulima neće biti dovoljne.

Sveučilišna knjižnica HKS je dobro vođena knjižnica sa jasnim planom za budućnost, s osobljem spremnim na izazove novoga, a smještena u ugodni prostor koji će u budućnosti zamijeniti za veći prostor radi pružanja kvalitetnije usluge korisnicima knjižnice. Slike posjeta možete provjeriti u galeriji:
 

 
Također, sve članice sustava, koje su zainteresirane za posjet stručno-izvršnog tima integriranog knjižničnog sustava NSK njihovoj Knjižnici, slobodno mogu uputiti zahtjev na elektroničku adresu SIT@nsk.hr .