Pregledajte članak

Bez zvijezdeBez zvijezdeBez zvijezdeBez zvijezdeBez zvijezde | May 8 2013, 11:07 AM | Ispis
Postavljanje brojača za narudžbe - order number
Svaka knjižnica sa ustanova članica Integriranog knjižničnog sustava trebala bi koristiti brojač narudžbi postavljen za tu knjižnicu. Sa poslužiteljske strane sistemski knjižničari podesili su sustav za korištenje navedene funkcionalnosti.
 
Kako bi se knjižnica koristila navedenim brojačem u modulu Nabave potrebno je na lokalnoj instalaciji izmijeniti opciju u datoteci ACQ.ini .
 
Navedena datoteka nalazi se u instaliranoj mapi od Alepha, putanja do mape:
C:\AL500_v20_ZAG\prod\Acq\tab
 
Datoteku otvoriti s programom Notepad i učiniti izmjene u sadržaju datoteke:
 
[OrderNumber]
EnablePrefix=y
PrefixString=kod-knjižnice
 
Izmijenite sadržaj koji je podebljan, pod EnablePrefix upisati y dok pod PrefixString je potrebno upisati kod knjižnice (kod knjižnice identičan je kodu koji upisujete pod opcijom Workstation ID). Ako je potrebno provjeriti koji kod koristi Vaša knjižnica kontaktirajte nas.
 
Navedene izmijene pospremiti (u slučaju nemogućnosti pospremanja potrebno je provjeriti da li korisnik ima administratorske ovlasti na računalu ili nad navedenom mapom u kojoj je instaliran Aleph). Nakon uspješnog pospremanja ponovno pokrenite klijent Aleph. Narudžbe će zatim koristiti prefix i brojač za order number te će isti biti kreirani na sljedeći način: ZAG-[KOD knjižnice]-[brojevi koje kreira brojač]
 
npr. za Šumarski fakultet kod knjižnice je SUM te će se kreirati order number oblika:
ZAG-SUM-1
 
Za prijavu poteškoća ili dodatne upite molimo Vas obratite nam se kroz sustav za podršku koji je dostupan na web adresi:
 
Nije unesen niti jedan komentar.